Najbolji metali za naušnice

Amerikanci svake godine troše oko 615 dolara na nakit, što pokazuje da smo fanatici nošenja modernih komada.Jedan od najboljih aspekata nakita je to što dolazi u nizu metala, ovisno o vašim željama. Možda ste tvrdokorni obožavatelj metalnih naušnica, ali niste sigurni koji biste odabrali za svoj sljedeći par.

Sterling srebro

Naušnice od sterling srebra popularan su izbor jer dobro funkcioniraju u svakoj prilici. Ako ste hipoalergeni, pronađite srebrne naušnice koji su 99,9% čistoće za hipoalergensku opciju. Ali budite svjesni kupovine najjeftinijeg srebrnog nakita jer je vjerojatno metalna legura u kojoj je 7,5% izrađeno od drugih metala poput bakra i nikla. Ako je to slučaj, utrljajte vazelin preko naušnica kako ne bi reagirao s kožom.

Platina

Platinaste naušnice su izvrsna opcija zbog svog sjaja i rijetkosti. Osim toga, može se koristiti za body piercing jer je hipoalergen, što ga čini izborom kada ste alergični na srebro ili zlato. Jedini nedostatak je što platina ima veliku cijenu. Dakle, ako želite ulagati, temeljite svoj proračun na tome.

Titan

Tražite izdržljiv, ali pristupačan metal? Onda su titanske naušnice. Većina draguljara koristi ovaj titanijum jer rijetko uzrokuje alergijsku reakciju pa je dostupan za većinu stanovništva. Ako ste zainteresirani, odaberite naušnice od titana koje su medicinske, komercijalno čiste ili za implantate.

Visokokaratno zlato

Za one s proračunom, visokokaratno zlato je fantastičan izbor za nakit. Imajte na umu da manja količina zlata može izazvati alergije, pa kada pregledavate zlatne naušnice, potražite najmanje 14 karata. Također biste trebali biti oprezni s “pozlaćenim” nakitom jer to nije isto što i čisto zlato. Na kraju će se to istrošiti i otkriti leguru ispod koja bi mogla uzrokovati alergijsku reakciju.

Kirurški nehrđajući čelik

Ako želite alternativu platini ili zlatu, razmislite o naušnicama od kirurškog nehrđajućeg čelika. Ovo je mješavina metala otpornih na koroziju i pristupačna je, savršena ako imate osjetljivu kožu. Općenito je pravilo da birate razrede 316L i 316LVM kako biste spriječili alergijsku reakciju.

Niobij

Niste ljubitelj plastičnih naušnica? Niobij je jedinstven jer se može anodizirati tako da ovaj nakit možete pronaći u nizu boja. Dok pregledavate opcije, odaberite nakit označen kao 99,9% niobij ili 999 niobij.

Nadajmo se, nakon što ste pročitali ovaj članak, sada znate koji su najbolji metali za naušnice. Oni s većim proračunom mogu si priuštiti visokokvalitetne metale poput sterling srebra, platine i visokog karatnog zlata. Ali ne brinite ako ne možete potrošiti bogatstvo, još uvijek možete kupiti premium SSS i titanske naušnice.