Građevinska inženjerka u svijetu nakita

Dixi Art je novi hrvatski brend koji je pokrenula Diana Vetma. Nakon 10 godina rada u struci i projektiranja cesta (po struci je ovlašteni inženjer građevine), Diana je dala otkaz i krenula u nekom drugom smjeru. Dala je otkaz jer se htjela više posvetiti svojoj obitelji, pogotovo svojoj malodobnoj djeci. Dok su djeca bila u vrtiću i školi, uvidjela je da tada ima vremena za svoje hobije.

Stalno je nešto izrađivala i shvatila da joj kreativni rad puni baterije. U tom slobodnom vremenu razvijala je jednu ideju, ideju o Dixici. Dixica je ime curice na dužem lančiću od inoxa, nehrđajućeg čelika, kojoj možete sami mijenjati haljinice i uskladiti je sa svojom odjevnom kombinacijom ili raspoloženjem. Haljinice za Dixicu izrađuje od različitih materijala, filca, kože, drva, pleksiglasa, inoxa i smole, a za dizajniranje iskoristi sve što joj dođe pod ruku, gumbe, trakice, cvijeće, kamenčiće… Haljinice za Dixicu mogu biti i personalizirane, s nekom vašom slikom ili tekstom, npr. slikom kućnog ljubimca, djeteta, ili omiljenih stihova.

Personalizirani Dixi nakit

Personalizirane haljinice za Dixicu se najčešće naručuju kao poklon učiteljicama u školi ili odgajateljicama u vrtiću jer Diana iskombinira haljinicu s imenima djece ili slovima njihova imena, što onda bude lijepa i trajna uspomena nosiva u obliku nakita. Dixica će vam izmamiti osmijeh dok joj birate haljinicu za taj dan. Dixica je jednostavan nakit, al opet upečatljiv i primjetan. Jednostavan, a poseban nakit.

Izmijenjivi nakit na lančiću


Sama ideja o curici na lančiću došla joj je kad je kupila jedan lančić s privjeskom curice kojoj je nakon prvog nošenja otpao donji dio i ostala je visjeti samo glava. Kako nositi samo tu glavu na lančiću nije imalo smisla, od ljubičaste tkanine je napravila trokutić i privezala ga za tu glavu da „glumi“ haljinicu i da privjesak dobije neki smisao. Sljedeći dan, na svoju drugu odjevnu kombinaciju joj ta ljubičasta haljinica na Dixici više nije odgovarala. Trebalo joj je nešto crveno. I tako je Diana došla na ideju curice na lančiću kojoj mijenjaš haljinice prema svojoj odjevnoj kombinaciji. Nakon dvije godine razvijanja prototipa, Dixica je ugledala svjetlo dana. Bilo je to krajem 2019. godine.


Nakon jako pozitivnih reakcija na Dixicu, Diana je odlučila pokrenuti svoj brend Dixi Art i krenuti u neizvjesne poduzetničke vode. Dixi Art je prisutan i na društvenim mrežama, i na Facebooku i na Instagramu (@dixiart7).S vremenom je Diana proširila asortiman. Sada izrađuje i ogrlice i naušnice Krugove, jednako vesele i šarene kao i Dixica. Sav nakit u Dixi Artu je ručni rad. Ako tražite unikatni poklon, zavirite na njen web shop dixiart.hr i pronađite nešto za sebe ili svoju dragu osobu. Unesite malo boje u svoj život.