Zašto su montažne kuće dobar odabir?

Gradnja kuće smatra se jednim od najstresnijih pothvata svakog pojedinca. Potreban je veći budžet, treba naći dobre majstore, zbog nedostatka radnika ili vremenskih uvjeta gradnja često traje duže od predviđenog, događaju se razne pogreške zbog čega treba stalno nadzirati radove.

Stres je znatno manji odabirom montažne kuće. Razlog je prvenstveno u tome što se radi o objektu koji se izrađuje u tvornici prema unaprijed određenim željama i gotov proizvod samo se montira na gradilištu. Nije potrebno dežurati uz radnike i nema mnogih grešaka koje se događaju tijekom klasične gradnje.

S obzirom na to da se kuće izrađuju u kontroliranim tvorničkim uvjetima, nije se potrebno prilagođavati vremenskim prilikama već se kuće isporučuju na gradilište i za vrijeme najhladnijih mjeseci.
Vrijeme gradnje znatno je kraće nego kod klasičnih zidanih kuća što također znatno smanjuje količine stresa. Od početne ideje do gotovog proizvoda može proći samo nekoliko mjeseci.

Danas su montažne kuće zavladale tržištem. Mnogi su prepoznali njihovu kvalitetu i benefite koje pružaju. Glavne prednosti su brzina isporuke, energetska učinkovitost, ekološka prihvatljivost, protupotresna i protupožarna svojstva, odlična izolacija.

Treba napomenuti i da su montažne kuće lakše za održavanje od zidanih. Njihovo je održavanje povoljnije, instalacija je brža i jednostavnija. Rok trajanja procjenjuje se do 150 godina. Kod montažnih kuća mnoge privlači mogućnost odabira katnosti i rasporeda prostorija u potpunosti prema vlastitim potrebama. Mogu se odabrati postojeći tlocrti montažnih kuća iz kataloga proizvođača, a postoji i opcija kreiranja potpuno novog tlocrta prema vlastitim idejama. Zvuči primamljivo, zar ne?